![]() |
|
![]() |
![]() |
Kuvat: Jaana Jäntti, Leena ja Osmo Tenkanen
Humppilan Otsolan Hovissa järjestettyyn tilaisuuteen osallistui väkeä salin täydeltä, eli kaikkiaan 76 sukumme jäsentä.
Varsinainen sukukokous, jonka puheenjohtajana toimi perinteiseen tapaan kunniajäsenemme Olli Tenkanen, hyväksyi edellisen sukuneuvoston toimikauden (2000–2002) toimintakertomuksen ja vahvisti tilit. Seuran talous on edelleen hyvällä mallilla, vaikka toimikausi kokonaisuudessaan oli hieman tappiollinen – jäsenmaksuthan jätettiin tarkoituksella perimättä vuodelta 2000. Sukukokous vahvisti euromääräisiksi jäsenmaksuiksi 10 euroa varsinaiselta jäseneltä – markkamääräinen hinta oli 60 mk – ja 15 euroa perhejäseneltä (oli 100 mk).
Sukuneuvosto valittiin kokonaisuudessaan uudelleen, eli puheenjohtajana jatkaa edelleen Vesa Tenkanen Tampereelta, sihteerinä ja rahastonhoitajana Arto Tenkanen Helsingistä ja jäseninä Raakkel Koskenkorva Porista, Atte Tenkanen Turusta, Terhi Tenkanen Turusta, Tuomas Tenkanen Helsingistä sekä Teijo Toivola Helsingistä.
Sukuneuvoston puheenjohtajana jatkaa edelleen Vesa Tenkanen (kuvassa vasemmalla). Vesan seurassa kunniajäsenet Aarno, Olli ja Osmo Tenkanen. | ![]() |
Sukuneuvoston tärkein tehtävä seuraavalla toimikaudella (2003–2005) on sukuseuran 50-vuotisjuhlien järjestäminen kesällä 2006. Sukuneuvoston tavoitteena on myös koostaa juhlissa julkistettavaksi CD-ROM, joka tarjoaisi sukusivuston annin laajennettuna erilaisella kuva- ja ääniaineistolla. Samalla on tarkoitus kehittää sukuseuran arkistointimenetelmiä ja toteuttaa digitaalinen arkisto.
Varsinaisen sukukokouksen
päätyttyä nautittiin lounas seisovasta pöydästä, minkä jälkeen vietettiin sukujuhla perinteisin menoin. Olli
Tenkanen ja Atte Tenkanen tyttärensä Ainon kanssa vastasivat musiikillisesta
annista.
Arto Tenkanen esitteli seuran web-sivustoa ja soitti digitoidun version Aaron Tenkasen Kivi-aiheisen Laillinen kihlaus -oopperan alkusoitosta. Esitelmässä kuultiin myös otteita Reino Tenkasen riemastuttavista muisteluksista, joissa muun muassa esitettiin mainio teoria kantaisän vaiheista – kuuleman mukaan (Aapro Tenkasen välittämän perimätiedon perusteella) kantaisä oli ranskalaista "Tengään"-kyömynenäsukua, tarkk'ampujataitojensa vuoksi Nizni Novgorodin sotavankeudessa jonkin paronin palvelukseen joutunut turkismetsästäjä, joka vankeudesta vapauduttuaan olisi tullut perunakaljaasilla 1720-luvun paikkeilla Virosta Vantaanjoen suulle ja jatkanut sieltä kävellen Viipurin kautta Pyhäjärven rantamille! "Jostainhan sen täytyy olla", kuten Reinokin muistelmissaan totesi! Aulis Tenkanen kommentoi esityksen lomassa tarinaa tiedemiehen varovaisuudella, mutta totesi kuitenkin, että sen ydin saattaa hyvinkin olla totta. (Enemmän kantaisän arvoituksesta Auliksen omilla kotisivuilla.)
Atte Tenkasen oli tarkoitus puhua sukuneuvoston CD-ROM-hankkeesta ja esitellä digitaalisen kuva- ja äänitallennuksen mahdollisuuksia (Atella on esim. mahdollisuus suorittaa hyvin edullisesti kaitafilmien digitointia, joten asiasta kiinnostuneet, ottakaapa yhteys Atteen), mutta kun ravintola oli sovitusta poiketen varannut sisätilat muiden juhlijoiden käyttöön jo alkuillasta lähtien, jäi esitelmä pitämättä. Tämän kömmähdyksen vuoksi ei Olli Tenkanen myöskään voinut esittää ohjelmaan merkittyä Erkki Melartinin Perhosvalssia. Niinpä juhlaväki kajautti sisätiloissa vielä Maamme laulun ja siirtyi jatkamaan juhlia keskustelun ja arpajaisten merkeissä ravintolan pihalle!
Seuraava varsinainen sukukokous järjestetään kesällä v. 2006.
|
|
Ylläpito: webmaster@tenkaset.fi. Viimeksi päivitetty 05.10.2006. |
![]() |