Tenkanen-Tengén Sukuseura ry.
19.4.2022

SUKUKOKOUS 13.8.2022

Tenkanen-Tengén Sukuseura ry kutsuu jäsenistönsä viralliseen sukukokoukseen, joka järjestetään Helsingissä Herttoniemen Kartanon yhteydessä sijaitsevassa Ravintola Wanhassa Myllyssä Siirtolapuutarhan ”Riihellä” lauantaina 13. elokuuta 2022 klo 12 lähtien.

Kokouksessa on tarkoitus valita seuralle uusi toimiva sukuneuvosto, tai päättää yhdistyksen purkamisesta, mikäli uutta hallitusta ei saada valittua. Nykyisen sukuneuvoston jäsenet ovat pitkään toiminnassa mukana oltuaan joka tapauksessa ilmoittaneet haluavansa luopua tehtävistään sukuneuvoston jäseninä.

Edellinen sukukokous järjestettiin 2015 Huittisissa, minkä jälkeen toimintaa ei käytännössä ole ollut eikä esim. jäsenmaksuja ole säännöllisesti kerätty. Sääntömääräistä kolmen vuoden välein järjestettävää sukukokousta ei vuonna 2018 saatu järjestettyä, ja sen jälkeen kokoontumista on hankaloittanut myös korona.

Seuran ainoana toimintamuotona on käytännössä ollut sukusivuston tenkaset.fi ylläpito, mutta nyt sekin tulee mahdollisesti lakkautettavaksi mikäli seura ei saa järjestettyä toimintaansa tavalla tai toisella uudelleen ja kerättyä varoja välttämättömiä toimintakuluja varten.

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan! Kokouksen yhteydessä on tarjolla lounas ja kahvit sekä pienimotoista ohjelmaa. Puutarhan pääportti on osoitteessa Kipparlahden silmukka 3, 00810 Helsinki (Länsi-Herttoniemi). Kokouspaikan läheisyydessä on hyvin rajallisesti parkkitilaa, mutta Riihen viereen pääsee autolla kääntymään ja parkkitilaa voi etsiä alueen läheisyydestä, Lähin yleinen paikoitusalue on K-Kauppa Hertan parkki Herttoniemen metroaseman kupeessa. Julkisilla paikalle pääsee Herttoniemen metroasemalta lähtevällä bussilla numero 81; pysäkki on pääportin läheisyydessä.

Kokouksen kulujen peittämiseksi osallistumismaksu 20 euroa per yksittäisjäsen tai 25 euroa perhejäsen (kattaen puolison ja alaikäiset lapset) kerätään ovella. Osallistumismaksua vastaan luovutetaan myös yksi kappale vuoden 1992 sukukirjaa sekä sukukirjan 1970 artikkeliliite.

Määräaikaan 31.7. mennessä ilmoittautuneiden pienen määrän vuoksi kokous on siirretty pidettäväksi Herttoniemen Siirtolapuutarhan Riihen sijasta lähettyvillä sijaitsevassa Ravintola Wanhassa Myllyssä, josta on varattu siipirakennuksesta pitkä pöytä kokoukseen osallistuville ajaksi klo 12–15. Erillistä osallistumismaksua ei ole vaan kukin maksaa itse omat tarjoilunsa. Ravintolan osoite on Linnanrakentajantie 12, 00810 Helsinki. Omalla autolla saapuville on hyvin parkkitilaa, ajo Johan Sederholmin tien kautta. Julkisilla paikalle pääsee Herttoniemen metroasemalta Laajasalon ja Roihuvuoren suuntaan lähtevillä liityntäbusseilla (esim. 81, 82, 83, 84, 85, 86, 88 ja 89).

Sukuneuvoston jäseninä ovat toimineet Huittisten 2015 sukukokouksen valitsemina Atte Tenkanen (puheenjohtaja, ACaecabada), Salla Tenkanen (sihteeri, ACaecabada 2), Toni Savela (rahastonhoitaja, AAfefeaca) sekä jäseninä Arto Tenkanen (AAfeffcaa) ja Mika Tenkanen (ACaecabacd).

Toimintakertomus 2015–2022: Jo mainitun lisäksi sukuneuvosto on kuluneen seitsemän vuoden aikana järjestänyt joitakin puhelinkokouksia ja yhden tapaamisen, joissa on lähinnä vain voitu todeta tilanne sellaiseksi, että säännöllistä toimintaa, mm. jäsenmaksujen keräämistä ja sääntömääräisten sukukokousten järjestämistä ei ole saatu sukuneuvoston jäsenten työkiireitten vuoksi ja sukuseuran toiminnan yleisen hiipumisen lamaannuttamina aikaiseksi. Toimintakulujen minimoimiseksi päätettiin lakkauttaa Nordean talletustili vuonna 2020, ja joitakin vuosia sitä ennen luopua Nordean tallelokerosta sekä luopua Suomen Sukuseurojen Keskusliiton jäsenyydestä, sekä supistaa tenkaset.fi-sivuston toimintoja niin että sivuston ylläpitoa on voitu jatkaa 120 (nykyisin 132) euron vuosimaksulla. Pankkitilien saldo vuoden 2015 lopussa oli vielä noin 1 300 euroa (Danske Bank 870 euroa ja Nordea n. 530 euroa), mutta viimeisen 6 vuoden aikana varat ovat huvenneet reilun 200 euron vuosittaisten kulujen myötä (tenkaset.fi + pankkitilien kuukausimaksut) niin, että suvun jäljellä olevan Danske Bankin maksuliiketilin saldo oli 19.4.2022 yhteensä 47,36 euroa, minkä tilin loputkin varat olisivat muutamassa kuukaudessa loppuneet nykyisen korottuneen 18 euron kuukausimaksun myötä, joten sukuneuvosto päätti 19.4.2022 pitämässään puhelinkokouksessa lopettaa myös Danske Bankin tilin.

Sukuseuran mahdollisesti lopettaessa toimintansa sen hallussa olevat kokoelmat tulee sääntöjen mukaan luovuttaa Suomen Sukututkimusseuran haltuun. Kokoelmiin kuuluu jäsenrekisterin ja sukukirjojen lisäksi kirjeitä, valokuvia, piirroksia, kaunokirjallisuutta, ääninauhoja, video- ja elokuvatallenteita, nuotteja ym. suvulle kuulunutta aineistoa, joista osa on saatettu digitaaliseen muotoon. Sukusivustosta laaditaan myös varmuuskopio mahdollista myöhemmin jatkuvaa toimintaa varten ja sukutietokannasta valmistetaan arkistotuloste.

Sukukokoukseen osallistuvia pyydetään ilmoittautumaan 31.7. klo 12 mennessä osoitteeseen webmaster@tenkaset.fi. Jos olet kiinnostunut osallistumaan sukuseuran toimintaan sukuneuvoston luottamustehtävissä, pyydämme ottamaan yhteyttä sukuneuvoston nykyiseen puheenjohtajaan Atte Tenkaseen, attenka@utu.fi, puh. 050 9104844, lisätietojen saamiseksi.

Toivottavasti tapaamme elokuussa!

Sukuneuvosto

Kokouspaikan opastekartta (Google Maps). Vasemmassa yläkulmassa Herttoniemen metroasema (M). Kokouspaikka Ravintola Wanha Mylly merkitty punaisella oikealla alhaalla. Lähimmät bussipysäkit Linnanrakentajantiellä ja Abraham Wetterin tiellä merkitty, samoin ravintolan parkkipaikka (ajo Johan Sederholmin tien kautta, jolle käännytään Abraham Wetterin tieltä oikealle heti PuutarhaNikkareiden jälkeen). Ravintolan web-sivut: https://www.vanhamylly.fi/